El Clan

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=cV4jSwCrR44

Jedan od najpoznatijih i najsimpatičnijih nacionalnih filmskih festivala, Motovun film festival, ususret svom dvadesetom izdanju posjetiti će kina diljem zemlje i obožavateljima dobrog filma omogućiti uživanje u nekim od najboljih novijih filmskih  uradaka.

12. siječnja, Motovun film festival postat će dio hrvatskih kina, te će sezonu otvoriti argentinskim hit- krimićem “Klan” redatelja Pabla Trapera. Film će se moći pogledati 12. siječnja u zagrebačkom kinu Europa, riječkom Art- kinu Croatia i splitskim Zlatnim vratima. 13. siječnja film će se prikazivati u Pučkim otvorenim učilištima u Samoboru i Kutini  Puli te u 19. siječnja u pulskom kinu Valli.

Pablo Trapera uvodi gledatelje u jednu naizgled sasvim običnu argentinsku obitelj. Riječ je o obitelji Puccio, koja za vid okoline, živi sasvim miran i ugodan život, no iza površinske idile krije se monstruozan obiteljski posao u kojem sudjeluju svi članovi.

Film “Klan” odvodi vas u mračno doba argentinske povijesti, u vrijeme 80.-ih godina prošlog stoljeća kada je na vlast došla demokracija, a onima koju su beskrupulozno činili zločine, nazirao se kraj.

Film je dobro prošao i kod publike i kod filmske kritike o čemu svjedoči nominacija za nagradu Oscar te nagrade na festivalima Veneciji i Torontu.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This