oscar

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=uYteDz0CUi0

Bliži se najsvečanija filmska noć u godini, kada će 26. veljače u Hollywoodu u Los Angelesu po 89. put najboljim filmovima, glumcima, redateljima, scenaristima i ostatku filmskih ekipa pripasti Zlatni kipići u brojnim kategorijama. I ove godine, HTV prenosit će dolazak zvijezda na crveni tepih, kao i svečano objavljivanje i uručivanje nagrada, što znači da će radoznali filmoljupci moći pratit cijeli svečani filmski događaj dodjele nagrade Oscar.

La La Land

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=0pdqf4P9MB8

Podsjetimo se, najveći broj nominacija pripao je mjuziklu “La La Land” redatelja Damiena Chazellea, koji se 2014. godine proslavio filmom “Whiplash” i tri osvojena Oscara. “La La Land” nominiran je u čak 14 kategorija, što ga po broju nominacija stavlja uz bok filmovima “Sve o Evi” i “Titanic”. Koliko će od tih 14 nominacija, “La La Land” i opravdati, predstoji nam vidjeti, no po broju nagrada koje je ovaj film već pokupio, kao i prema reakcijama publike i filmske kritike, čini se da mu se smiješi i novi rekord.

Moonligh

Zlatna vrata

Slijedeća na redu po broju nominacija je drama Barry Jenkinsa “Moonlight”, priča o odrastanju sazdana od tri životna razdoblja jednog lika. “Moonlight” je nominiran u osam kategorija, a u konkurenciji s “La La Landom”, SF filmom Denisa Villeneuvea “Arrival”, “Fences” Denzela Washingtona, filmom “Hacksaw Ridge” Mel Gibsona, “Hell or High Water” Davida Mackenziea, “Hidden Figures” Theodore Melfi, “Lion” Gartha Davisa i filmom “Manchester by the Sea” Kennetha Lonergana borit će se za titulu najboljeg filma.

Manchester by the sea

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=gsVoD0pTge0

Šest nominacija imaju filmovi “Hacksaw Ridge” Mel Gibsona, “Lion” Gartha Davisa i “Manchester by the Sea” Kennetha Lonergana u kojem se Caseyu Afflecku za ulogu Leeja Chandlera predviđa i Oscar u najboljoj glavnoj ulozi. Affleck će se u konkurenciji za ovu nagradu natjecati  i s Andrewom Garfieldom u filmu “Hacksaw Ridge”, Ryanom Gosslingom u “La La Landu”, Denzelom Washingtonom u filmu “Fences” i Viggom Mortensenom u filmu “Captain Fantastic”.

Jackie - Natalie Portman

ScreenShot: YouTube.com

Za najbolju žensku glavnu ulogu natjecat će se Emma Stone u “La La Landu”, Natalie Portman u filmu “Jackie”, Isabelle Huppert u “Elle”, Ruth Negga u “Loving” i Meryl Streep u “Florence Foster Jenkins”.

Dodjela svečane filmske nagrade Oscar, koju dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, odvit će se u noći s nedjelje 26. veljače na ponedjeljak , stoga ne propustite nijedno proglašenje s direktnog prijenosa na HTV programu.

 

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This