kamera

shutterstock_92369284

Filmska škola Kino kluba Split u suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splita organizira dva predavanja profesora Vlade Zrnića. Predavanja će se odviti u prostorima splitskog Kino kluba 23. i 24. studenog s početkom u 20 sati. Predavanja će se održati na temu Hermeneutika filmske slike i Povijest izuma pokretne slike.

Vlado Zrnić redovni je profesor Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, a trenutno predaje art. video i filmsku umjetnost. Osim filmom i videom, Zrnić se aktivno bavi i slikarstvom, a više puta izlagao je svoje umjetničke radove na domaćim i inozemnim festivalima i izložbama. U programu Filmske škole Kino kluba Split, profesor Zrnić održat će, za sve zainteresirane, dva predavanja.

Prvo predavanje „Hermeneutika filmske slike” u odnos stavlja filmsku sliku kao medij koji prenosi određenu ideju, te ljudsku percepciju onoga što vidi. Koristeći se otklonom u realizaciji ideje i različitim filmskim tehnikama, filmska slika ne mora uvijek prenositi doslovni smisao zamjene za život. Taj otklon vidljiv je u korištenju različitih filmskih tehnika i umjetničkih stilova, a profesora Zrnića zanima upravo odnos onoga što je prikazano na način na koji je prezentirano i kako je to gledatelj to doživio.

Drugo predavanje „Povijest izuma pokretne slike” donosi nam povijesni pregled od izvora mehaničkog otiska do prototipa današnje filmske kamere. U odnosu znanstvene inovacije i umjetničke prakse, profesor Zrnić pokušat će objasniti na koji način se pokretna slika razvijala kroz povijest i postala ovakvom kakvu je vidimo danas.

Predavanja profesora Vlade Zrnića otvorenog su tipa, pa se svi zainteresirani pozivaju da dođu u prostore Kino kluba Split i budu dio ovog edukativnog i zabavnog programa.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This