goran

Screenshot: https://www.youtube.com/watch?v=cDMjkhFQxIg

Treći dugometražni film mladog hrvatskog redatelja Nevija Marasovića, „Goran” pretpremijerno je prikazan u Radničkom domu u Delnicama, gradiću u Gorskom kotaru u kojem je i smještena priča ovog mračnog hrvatskog trilera.

Iako je premijera filma i kino distribucija „Gorana” najavljena za ovaj četvrtak, 22. prosinca, film je pretpremijerno prikazan u Delnicama, gdje je i snimljen, pred brojnom publikom koju je ugostila i ekipa s filma. Pretpremijeri su prisustvovali sam redatelj Nevio Marasović i norveški koscenarist Gjermund Gisvold koji je samo zbog ovog događaja doputovao u Hrvatsku, direktor fotografije Damir Kudin, rodom iz Delnica, i glumci iz filma Janko Popović-Volarić te Franjo Dijak.

Dupkom puno gledalište Radničkog doma u Delnicama bilo je znak ponosa i sreće zbog kulturnog i umjetničkog događaja smještenog u rodni kraj Delničana, a pozitivni komentari nakon odgledanog filma, znak su da je „Goran” uspješan projekt koji će okrenuti novu stranicu hrvatske kinematografije.

Podsjetimo se, „Goran” je treći dugometražni film redatelja Nevija Marasovića, a scenarij za film kojeg već nazivaju hrvatskim Fargom potpisao je Norvežanin Gjermund Gisvold. Glavne uloge u filmu odigrali su Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović- Volarić, Bojan Navojec i drugi. Film je dobio i posebno priznaje ovo ljeto nakon što je glavni glumac Franjo Dijak nagrađen Grand Prixom za najboljeg glumca na Fantasia film festivalu u Montrealu.

„Goran” je mračna priča o idiličnom mjestu u Gorskom kotaru i običnim životima ljudi koje će jedna vijest promijeniti.

Kino distribucija „Gorana” započinje sutra, 22. prosinca, u kinima diljem zemlje, stoga ne propustite provjeriti što je toliko coenovsko i šokantno u životu jednog Gorana.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This