ljetna pozornica kina tuškanac

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=M4CFItJ-1ZE

Ovogodišnje, 26. izdanje Dana hrvatskog filma održat će se od 16. do 20. lipnja u Zagrebu, i to u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka te u Parku Stara Trešnjevka.

U skladu s prethodnim izdanjima, Dani hrvatskog filma, sastojat će se od glavnog natjecateljskog programa te niza popratnih programa koji obuhvaćaju retrospektive filmova iz hrvatske baštine i susjednih zemalja, izložbe, okrugle stolove, tribine, promocije knjiga te kulturno-zabavni program. Ono što je novost u programu Dana hrvatskog filma jesu novi termin, nove lokacije, novi organizatori i novi način selekcije filmova. Tako će, osim što se termin primaknuo samom kraju proljeća, ulogu pravnog nositelja i koordinatora organizacije voditi  Centar za kulturu Trešnjevka, dok će programsku organizaciju 26. DHF-a dana preuzeti udruge/ustanove-članice Vijeća Dana hrvatskog filma.

Kako izvršna producentica Vanda Volić navodi, jedna od novosti programa DHM- a jest i izlazak iz kinodvorana, što je i veliki iskorak za Ljetnu pozornicu kina Tuškanac.

Natječaj za prijavu filmova u glavni program 26. Dana hrvatskog filma otvoren je na službenoj stranici  do 15. travnja. Konačnu selekciju filmova za prikazivanje u natjecateljskom programu odredit će rang-lista filmova s najboljim prosječnim ocjenama u pet kategorija: Kratki i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film. Tako odabrani filmovi ulaze u konkurenciju za nagrade Oktavijan (za najbolji film u pojedinoj kategoriji) te za nagrade službenog festivalskog žirija.

Svakako se ne propustite prijaviti i postanite dio 26. Dana hrvatskog filma.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This