Bafta

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=I4vNi29atzQ

The British Academy of Film and Television Arts ili Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti 12. veljače po 70. put dodijelila je nagrade u različitim kategorijama filmovima, televiziji i interaktivnim medijima. Već sedamnaest godina, svečanost se održava u Odeon cinema na Leicester trgu i svojevrsno najavljuje dodjelu svečanu nagrade Oscar.

Ovogodišnji najbolji film po izboru Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti jest “La La Land”, čiji je redatelj Damien Chazelle proglašen najboljim u kategoriji režije. Najboljom glavnom glumicom proglašena je Emma Stone, za ulogu u spomenutom filmu pa se čini da se Chazelle sa svojim najnovijim filmskim ostvarenjem ove godine ne spotiče na nijednoj dodjeli filmskih nagrada i sigurno korača prema 26. veljače i svečanoj dodjeli filmske nagrade Oscar.

Najboljim muškim glumcem proglašen je Casey Affleck ulogu u filmu “Manchester by the Sea” Kennetha Lonergana. “Manchester by the Sea” također je dobio i nagradu za najbolji scenarij.

Najboljom sporednom glumicom proglašena je Viola Davis za američku dramu “Fences” u režiji Denzela Washingtona, dok je najboljim glumcem u sporednoj ulozi proglašen Dev Patel za lik odraslog Sarooa u filmu “Lion”. Film “Lion” nagrađen je u još jednoj kategoriji, i to za najbolje adaptirani scenarij, koji potpisuje Luke Davies.

Najboljom zvijezdom u usponu proglašen je Tom Holland. Nagradu BAFTA-e za najbolji dokumentarni film osvojio je “13th” Ave DuVernay, dok je najboljim animiranim filmom proglašen “Kubo i čarobni mač”, redatelja Travisa Knighta. Najboljim britanskim filmom u 2016. proglašen je “Ja, Daniel Blake” Kena Loacha, a najboljim stranim ostvarenjem “Saulov sin” mađarskog redatelja Laszla Nemesa.

Više informacija o nominiranim i pobjednicima možete provjerit na sljedećoj poveznici.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This