gosti iz galaksije

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=0mYlYafXzQM

Ovog petka, 28. travnja 2017. godine, Kino klub Split poziva vas na projekciju filma Dušana Vukotića “Gosti iz galaksije” (1981.). Projekcija filma započet će u 20:30, sati, a održat će se u sklopu ciklusa “Der Osten ist Infrarot – East European Science Fiction”.

Jugoslavenskog i hrvatskog oskarovca Dušana Vukotića, publika ponajviše poznaje po animiranom ostvarenju “Surogat”, za kojeg je i nagrađen Zlatnim kipićem, a ovoga puta na rasporedu je projekcija njegovog filma “Gosti iz galaksije”.

Gosti iz galaksije (1981) jugoslavensko su čehoslovačka koprodukcija za koju su, slijedom potrebe da se film plasira kao pionirski uradak u pravcu revitalizacije interesa za SF produkciju tadašnjeg Istočnoga bloka, specijalni efekti bili naručeni od majstora animacije Jana Svankmajera koji do tog trenutka, iako već u zreloj dobi, još nije radio na filmskom dugom metru, kao ni izvan konteksta klasične animacije, što ovaj uradak, na neki način, čini i njegovim autorskim miljokazom.

Projekcija filma “Gosti iz galaksije” Dušana Vukotića, osim zabavnog sadržava i edukativni segment, a pozvani su svi. Ulaz na projekciju je besplatan.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This