Federico Fellini 8 1/2

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=z0JFekqHRAQ&t=777s

Povodom Međunarodnog Dana žena, koji se diljem svijeta slavi 8. ožujka, Kino Mreža, u suradnji s neovisnim kinoprikazivačima i kinom Europa, organizira Ženijalne dane. Program “Ženijalni dani” ove će se godine po treći puta održati, a na platnu kina Europe, u srijedu 8. ožujka, očekuju vas tri izvrsna filmska ostvarenja.

U programu “Ženijalni dani” ove će godine sudjelovati 25 gradova i 28 neovisnih kina, u kojima će gledateljice i gledatelji moći vidjeti jedan kultni klasik i dva značajna suvremena filmska naslova.

Na programu Trećih ženijalnih dana u zagrebačkom kinu Europa tako ćete imati priliku vidjeti i dvije filmske premijere, jednu domaću i jednu stranu. Kada je u pitanju domaća premijera riječ je o filmu “Trampolin”. Radi se o dugometražnom igranom prvijenacu redateljice Katarine Zrinke Matijević, koji uskoro stiže u kina. Film prati život majke i kćeri te njihov odnos u bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi. Glavne uloge u filmu tumače Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov, Marija Tadić, Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović.

Strani film čiju ćete premijeru imati priliku vidjeti na Trećim ženijalnim danima jest francuski film “Sve što dolazi”. Riječ je o filmu francuske redateljice Mie Hansen-Løve, koja je ove godine na Berlinaleu ovjenčana i Zlatnim medvjedom u kategoriji režije. Film govori o Nathalie, profesorici filozofije u srednjoj školi u Parizu, koja se bori s osobnim obiteljskim problemima.

U sekciji “kultnog filma” ove godine na programu Ženijalnih dana očekuje vas prava poslastica. Riječ je o filmu “8 1/2” maestra Federica Fellinija, dvostrukim dobitnikom nagrade Oscar, za najbolji strani film i za najbolju kostimografiju.

Treće Ženijalne dane Kino mreža organizira u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba, a odvija se u 28 nezavisnih kino dvorana: Art-kino Croatia, Art-kino Metropolis MSU, Centar za kulturu Čakovec, Gradsko kino Sinj, Kino 30. svibanj, Kino Europa, Kino Gorica, Kino Karaman, Kino Marof, Kino Mediteran Bol, Kino Mediteran Hvar, Kino Mediteran Imotski, Kino Mediteran Jelsa, Kino Mediteran Komiža, Kino Mediteran Lastovo, Kino Mediteran Omiš, Kino Moslavina, Kino Pazin, Kino Pobjeda, Kino Samobor, Kino Slatina, Kino Sloboda, Kino Urania, Kino Valli, Kino Velebit, Kino Zabok, Kinoteka Zlatna vrata, MM centar.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This