u kinu je najbolje

HAVC

Mreža nezavisnih kinoprikazivača i ove godine pod geslom U kinu je bolje! nastavlja sa serijom domaćih naslova koji pune kina diljem Hrvatske. Novu filmsku sezonu u velikom je stilu otvorio Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, nastavilo Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića, a godinu završavamo komedijom Sve najbolje Snježane Tribuson koja u kina, prigodno, stiže uoči blagdana. 

– Da je u kinu zaista bolje poručili smo prije godinu dana, a svoje obećanje smatramo ispunjenim. Naime, u tom su se periodu u sklopu spomenute akcije prikazala četiri sjajna hrvatska naslova. Sve je započelo Zvizdanom Dalibora Matanića koji je pogledalo 43.122 ljudi, nastavilo se komedijom Život je truba Antonia Nuića s brojkom od skoro 14.000 gledatelja, uslijedio je Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza s nešto manje od 55.000 gledatelja, te na kraju debitantski dugometražni film ZG80 Igora Šeregija koji je pogledalo njih 65.543. Visoke ciljeve postavili smo si i ove godine, a s obzirom na odlične rezultate koje su do sada ostvarila dva naslova koja su već u distribuciji (Ustav Republike Hrvatske i Ministarstvo ljubavi) vjerujemo kako svoje obećanje niti ovaj put nećemo pogaziti‘ izjavila je voditeljica projekta kinoprikazivaštva HAVC-a Rea Rajčić.

Podsjetimo, u suradnji s Mrežom nezavisnih kinoprikazivača prošle se godine krenulo s decentralizacijom premijera domaćih naslova. Svi ranije nabrojani filmovi putovali su Kino mrežom, ostvarivši ukupno 15 posebnih premijera s gostovanjima filmskih ekipa u nezavisnim kinima izvan Zagreba. Svaka premijera bila je dodatan oslonac u nacionalnoj promociji jer je produciran i poseban „video s puta”sniman na svakoj lokaciji na kojoj je film gostovao. Time se osim na promociji samih domaćih naslova, dobilo i na etabliranju i oživljavanju pomalo zaboravljenih nezavisnih kina koja su sada postala centar domaćih filmskih događanja.

Ista se praksa nastavlja i ove zime. Ustav Republike Hrvatske već sada broji više od 32.000 gledatelja, a u kinima se i dalje smijemo Ministarstvu ljubavi. Uz to s velikim očekivanjima radujemo se i pravoj božićnoj poslastici Sve najbolje Snježane Tribuson koja na velika platna stiže početkom studenog. U kina uskoro stižu i novi dugoočekivani domaći naslovi; već sada nagrađivani dugometražni igrani film Goran Nevia Marasovića, Anka Dejana Aćimovića i novi nastavak popularnog dječjeg serijala o Koku Uzbuna na zelenom vrhu redateljice Čejene Černić, pa tako ovom video najavom slavimo domaću produkciju i neponovljivi doživljaj filmske projekcije, jednostavno zato što i dalje vjerujemo i želimo glasno širiti vijest da je – u kinu zaista bolje! – zaključila je na kraju Rajčić.

Vidimo se u kinu! 

Izvor: HAVC

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This