Leonardo DiCaprio svoju je karijeru počeo graditi još od malih nogu utjelovljujući iskrene i upečatljive uloge u filmovima kojih se ni danas, nakon brojnih blockbustera, ne bih trebao posramiti. Kako mu isključivo glumačka karijera nije bila dovoljna, Leonardo se okušao i u ulozi filmskog producenta, pa s velikom znatiželjom iščekujemo i najavljivanog Robin Hooda te filmski duet s Mick Jaggerom u biografskom filmu o Sam Phillipsu. Posljednji filmski uradak koji se vezuje uz ime Leonarda DiCaprija jest dokumentarni film o globalnim vremenskim (ne)prilikama i posljedicama ljudskog djelovanja Before the flood.

Danas, 11. studenog, Leonardo DiCaprio slavi svoj 42. rođendan kojeg smo mu odlučili čestitati prisjećajući se njegovih glumačkih početaka i filmova u kojima nas je Leo još kao dječaraca oduševio svojim emotivnim i snažnim ulogama.

  1. What’s eating Gilbert Grape

U hrvatskom prijevodu ovaj ćete film iz 1993. godine pronaći pod nazivom Što muči Gilberta Grapea, a uz fenomenalnu ulogu mladoga Johnny Deppa (Gilberta) Leonardo je odglumio mlađeg mentalno zaostalog brata Arnieja. Nakon brojnih uloga u televizijskim serijama, među kojima je i Santa Barbara, mladog Lea upoznajemo kao retardiranog Arnieja te filmski svijet otkriva jedan novi potencijal za koji će se pokazati da će s godinama samo napredovati uzlaznom putanjom.

  1. The Basketball Diaries

Dnevnici jednog košarkaša film je snimljen dvije godine nakon Gilberta Grapea, a Leonardo sada tumači glavnu ulogu, mladog i neobuzdanog mladića koji se na pragu zrelosti teško odupire nesretnim navikama i različitim konzumacijama opojnih sredstava. Snažnu ulogu mladog košarkaša s velikim snom Leonardo je utjelovio na iskren, ali i težak način zbog čega je gledanje ovog filma istodobno iznimno zahtjevno, ali i očaravajuće.

  1. Total Eclipse

Iste godine, 1995., Leonardo utjelovljuje u filmu Total Eclipse jednog od najvećih pjesničkih simbolista, Arthura Rimbauda. Uz Davida Thewlisa, koji je utjelovio Arthurova partnera Paula Verlainea, Leonardu je pošlo za rukom da nam donese jednu novu interpretaciju hermetičnog Rimbaudovog pjesništva pokazujući nam njegovu luđačku i emotivnu stranu.

  1. Titanic

Vječni klasik iz 1997. godine, htjeli mi to javno priznati ili ne, uvijek nas i iznova prikuje za fotelje kada se prikazuje na televizijskom programu. Radi li se o povijesnoj priči s ljubavnom pozadinom ili obratno nije nam ni bitno jer zahvaljujući ovome filmu i glumačkom tandemu Leonarda DiCaprija i Kate Winslet Titanic je postao kultni film koji ni jedna generacija od njegovog izlaženja nije propustila.

  1. The Beach

The Beach ili u našem prijevodu Žal film je iz 2000. godine. Leonardo više nije dječarac, ali je činjenica da njegova glumačka karijera napreduju te da nam je njegovo lice sve draže vidjeti na ekranu. Prekrasni prirodni krajolici Tajlanda i Leonardo odvest će vas na putovanje zbog kojeg ćete misliti da ste posjetili raj na zemlji, stoga ako već niste, svakako zaplivajte s Leonardom.

Posljednjih godina Leonardo nas sve više uveseljava svojom ulogom u filmskom svijetu, a kao zahvalu na tome i rođendansku čestitku možemo mu samo poručiti – Leo, sjedi 5.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This