crveni-balon

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=KorAPe9TV7E

Riječko Art-kino ovog prosinca slavi svoj osmi rođendan, a povodom osam lijepih i ugodnih filmskih, kulturnih te umjetničkih godina zajedništva, svoje vjerne posjetitelje časti posebnim programom od 12. do 18. prosinca. Riječko Art-kino s radom je počelo 2008. godine, a u prvom redu služilo je kao prostor za prezentaciju autorskog filma, te je s godinama preraslo u pravo kultno mjesto za sve ljubitelje filmskih klasika i filmske umjetnosti u globalu.

Na posebnom programu očekuju vas divni filmski klasici kao što su „Čarobnjak iz Oza” (1939.) Victora Fleminga i „Crveni balon” (1956.) te premijere hrvatskih dugometražnih filmova „Sve najbolje” Snježane Tribuson te „Dobra žena” Mirjane Karanović.

Nakon što je Rijeka sinoć, 12. prosinca, imala priliku premijerno pogledati prvu hrvatsku romantičnu božićnu komediju „Sve najbolje” redateljice Snježane Tribuson, te se družiti s filmskom ekipom, lijepo filmsko iskustvu riječku publiku očekuje i 14. prosinca kada će u Art-kinu biti prikazan film „Dobra žena” Mirjane Karanović.

Središnja zabava očekuje se u subotu 17. prosinca kada će riječko Art-kino za svoju vjernu publiku prirediti pravo filmsko i obiteljsko iskustvo projekcijom divnog klasika iz 1956. „Crveni balon”. Projekcija filma najavljena je u 11 sati. Subota navečer rezervirana je za sve ljubitelje filmskog stila braće Coen jer je na rasporedu jedan od njihovih najprepoznatljivijih filmova „The Big Lebowski”. Prije same projekcije u 19.30 sati, i svi zaljubljenici u filmsku literaturu doći će na svoje na predstavljanju knjižice „Art-kino, molim fino!”, simpatične ilustrirane „knjigovnice” o malom kinu pored mora.

Svi ste pozvani da ovih dana uveličate osam godina filmske kulture i zajedništva s jednim od posebnijih art kina u Hrvatskoj – Art-kinom Rijeka.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This