T2 Trainspotting

Continental film

Pogledajte kako je bilo na fantastičnoj premijeri u Berlinu i prisjetite se tko su Renton, Sick Boy, Begbie i Spud!

Još nam je samo deset dana ostalo do filmskog događaja sezone! Od četvrtka, 23. veljače Renton, Spud, Sick Boy i Begbie po prvi puta nakon dugih 20 godina stižu nam na kino platna diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku. Ovoga je vikenda u sklopu Berlinalea film T2 TRAINSPOTTING doživio svoju festivalsku svjetsku premijeru, a mi vam ovim putem donosimo fotografije s crvenog tepiha i nezaboravnog tuluma nakon premijere. Uz to tu su i kratki prilozi o četvorici nezaboravnih narkomana koji će vam približiti njihove sadašnje živote, ali vas i podsjetiti na razloge zbog kojih smo ih toliko zavoljeli.

T2 Trainspotting

Continental film

MARK RENTON

Mark je ukrao preko 18 tisuća Eura i većinu vremena proveo je u Amsterdamu skrivajući se od svih koji su ga poznavali, ali i od samoga sebe. Njegov povratak šokantan je kako za sve njegove prijatelje i poznanike, tako i za njega samoga, ali ono što je najvažnije je da je ovisnost o heroinu zamijenio s ovisnošću o endorfinu.

Marka Rentona tumači jedan od najpoznatijih britanskih glumaca Ewan McGregor kojeg su uloge upravo u filmovima Dannyja Boylea („Sasvim malo ubojstvo“ i „Trainspotting“) izbacile u zvjezdanu glumačku orbitu. Premda njih dvojica dugo godina nisu razgovarali djelomično i zbog toga što se McGregor naljutio na Boylea što ga je ovaj preskočio za glavnu ulogu u filmu „Žal“ i dodijelio je Leonardu DiCapriju, obojica su riješili nesuglasice, a McGregor je već u par intervjua izjavio da sve te priče o njihovoj svađi spadaju u „bilo pa prošlo“.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=NpoQX4FpRT0&t=2s

BEGBIE

Begbie je 20 godina proveo u zatvoru, ali i dalje je ostao onakav totalni luđak kakvog ga pamtimo. Njegov jedini cilj nakon izlaska iz zatvora je pronaći Rentona i osvetiti mu se, što zapravo znači samo jedno: ubiti ga.

Begbieja je utjelovio poznati britanski glumac Robert Carlyle, a prema vlastitom priznanju to je ujedno i jedan od najpoznatijih filmskih likova koje je glumio do sada u karijeri: „Gdje god bih se našao u svijetu, u kojoj god državi – svi bi znali za Begbieja. On je pomalo psihotičan, ali ga ljudi možda baš zato vole.“

Video: https://www.youtube.com/watch?v=yU6rCb6qWrw

SPUD

Jedina osoba koja se niti nakon 20 godina nije nimalo promijenila je Spud. I dalje je ovisnik, a iznimno ga šokira Rentonov povratak koji ga pokušava izvući na pravi put kupivši mu tenisice za trčanje.

U ulozi Spuda nalazi se Ewen Bremner, glumac čiju performansu redatelj Boyle opisuje kao „kombinaciju suptilnosti i eksplozivnosti“. Bremner je za ponovno okupljanje ekipe izjavio: „Prvi dan snimanja bio je najemotivniji, gotovo je sve izgledalo nadrealno i mislim da smo svi bili pomalo previše emotivni. Prije dvadeset godina dobili smo veliki dar kad su baš nas odabrali da tumačimo ove likove, a danas se to čini još vrednijim. Dobili smo ponovno priliku raditi zajedno, snimati scene i jednostavno provoditi vrijeme jedni s drugima“.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wCDG-8YwOfc&t=3s

SICK BOY

Prošlo je 20 godina, a Sick Boy je od teškog narkomana postao trgovac automobilima koji nosi lažne kapute, a žene koristi isključivo za seks. Njegov prvi susret s Markom nakon više od dva desetljeća može završiti samo na jedan način: tučnjavom.

U ulozi Sick Boya našao se iznimno talentirani Jonny Lee Miller koji reprizira ulogu iz originalnog filma. Za ponovno okupljanje ekipe iza i ispred kamere izjavio je: „Oduvijek sam govorio da nema potrebe snimati nastavak ‘Trainspottinga’ ako se u njemu neće okupiti originalna postava i ako on svojom radnjom neće istraživati velike teme. Kako je to biti stariji 20 godina? Što si radio cijelo to vrijeme? Što se dogodilo s likovima i kakve su implikacije? Jedini način kako napraviti pravi nastavak nakon toliko dugo vremena jest pozabaviti se realnošću ljudskih života.“

Video: https://www.youtube.com/watch?v=HCsbM6MULbs

T2 TRAINSPOTTING jedan je od najprimamljivijih kino filmova ovog mjeseca i svakako jedan od najznačajnijih filmskih događaja u posljednjih nekoliko godina. Kompletna ekipa iza i ispred kamere na čelu s redateljem Dannyjem Boyleom („Milijunaš s ulice“, „127 sati“) vratila se kako bi nam otkrila u što su se pretvorili životi Rentona, Begbieja, Sick Boya i Spuda koje smo upoznali sada već davne 1996. godine u jednom od najboljih i najutjecajnijih britanskih filmova svih vremena – „Trainspottingu“.

T2 TRAINSPOTTING u domaćim kinima

možete pogledati od četvrtka, 23. veljače!

Izvor: Continental film

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This