Zlatna vrata

Zlatna vrata

Gosti splitske kinoteke Zlatna vrata i ovog mjeseca s nestrpljenjem očekuju posljednji utorak u mjesecu, koji je već neko vrijeme sinonim za ugoščavanje osoba iz svijeta kulture i upuštanje u avanturu njihovih filmskih odabira. Riječ je naravno o programu Odabrao umjesto Đele Hadžiselimovića, a mjesec travanj obilježit će odabir književnice Tanje Mravak.

Ljubiteljim, kako pismene tako i usmene predaje, ime Tanje Mravak dobro je poznato, a asocijacije koje se uz nju povezuju obiluju britkim i duhovitim stilom u okvirima svakodnevnog života.

Prve priče Tanja Mravak objavila je u časopisu Morsko prase. Publika,na prvom javnom čitanju, bile su ovce u reality showu Stado.org, radu Siniše Labrovića. Potom ja objavljivala u časopisima Tema, Zarez i Split Mind. Na Ekran pričama 2005. osvojila je prvu nagradu. Također, pobijedila je na natječaju Prozak 2010. nakon čega se drugim mjestom zadovoljila na Pričiginu 2010. Dva puta uvrštena je u zbirku “Najbolje hrvatske priče” (2005. izbor Jagne Pogačnik i 2006. izbor Miljenka Jergovića.) Ponosi se i igrokazom “Strah” koji su polaznici Centra za autizam Split izveli na INKAZ-u. Zbirka kratkih priča “Moramo razgovarati” (Algoritam, 2010) osvojila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolju prozu u 2010. godini.

Svima upoznatim s programom kinoteke Zlatna vrata, Odabrao umjesto Đele Hažiselimovića, već je poznato pravilo da je film po izboru tajna do same projekcije, a takav će biti slučaj i ovog utorka 25. travnja, kada ste svi pozvani u 20 sati provjeriti što je odabrala Tanja Mravak.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This