the lost city of z

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=LikpBYx0vN0

Ovog četvrtka, 20. travnja, u Cinestar kinima diljem zemlje s prikazivanjem kreće i avanturustičko biografski film “The Lost City of Z”. Riječ je o filmu nastalom prema istoimenom književnom predlošku Davida Granna iz 2009. godine. Filmsku režiju potpisuje proslavljeni redatelj i producent James Gray, čije ime vezujemo uz Oscarom nagrađeni film “Dvanaest godina ropstva”.

Radnja filma prati britanskog arheologa Percyja Fawcetta koji je 1925. godine krenuo u istraživanje amazonske prašume kako bi pronašao antičku civilizaciju i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada. Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Istraživači su najčešće umirali od gladi i bolesti ili su ih ubili Indijanci, i tako ostavili čovječanstvo u uvjerenju da je Amazona stvarno nenaseljena. No Fawcett se godinama pripremao za taj put.

Grad „Z“, navodni El Dorado, opsesija je mnogih istraživača, arheologa, pustolova. No svaka ekspedicija koja ga je pokušala pronaći okončala je katastrofom.

the lost city of z

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=LikpBYx0vN0

Glavnu ulogu u filmu tumači Charlie Hunnam, a priključit će mu se i Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland te brojni drugi.

Film “The Lost City of Z” s prikazivanjem u Cinestar kinima kreće od četvrtka 20. travnja, stoga ga ne propustite. U nastavku donosimo i uzbudljivi trailer.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This