Suicide Squad

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=CmRih_VtVAs

Kraj kalendarske godine obično je obilježen sjećanjima na upečatljive trenutke i uspješnice prethodnih 365 dana, a ni brojne filmske stranice ne odstupaju od tog trenda. I jedna od najpoznatijih i najposjećenijih filmskih stranica IMDB, objavila je listu pet najpopularnijih filmova u 2016. godini, a čini se da su na nju dospjeli sami likovi nadljudskih sposobnosti.

  1. Suicide Squad

Film Davida Ayera, o skupini netipčnih (super)junaka/negativaca, naišao je na ogromno negodovanje filmske kritike, što nije ni iznenadilo s obzirom na loš scenarij, ali, očigledno, publici to nije smetalo. Filmska skupina superjunaka u sastavu Will Smith, Jared Leto i Margot Robbie osvojili su kino blagajne i srca publike, a samim time stigli su i na prvo mjesto IMDB-ove liste.

2. Captain America: Civil War

Još jedna film o superjunacima, Captainu Americi i Iron Manu, u režiji Anthonyja i Joea Russoa, osvojio je vrh globalnog box officea s 1,15 milijardi dolara.

3. Batman v Superman: Dawn of Justice

Na trećem mjestu čekaju vas čak dva superjunaka i jedna superžena, Wonder Woman. U režiji Zacka Snydera, likove u filmu utjelovili su Ben Affleck, Henry Cavill i Amy Adams. Iako filmskoj kritici ni ovaj superjunački film nije baš sjeo najbolje, publika je rekla drugačije i nagradila ga s više od 873 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.

deadpool

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=Rz4AqfIAqnY

4. Deadpool

Prema mišljenju korisnika Google trgovine, „Dedpool” je zaslužio sam vrh, a IMDB ga je ipak svrstao na četvrto mjesto. Film Tima Millera akcijska je komedija, koja će vas zabaviti, ali na pomalo drugačiji način nego li ste to navikli vidjeti u filmovim o superjunacima. Deadpool je osvojio dva Zlatna globusa i zaradio 783 milijuna dolara, a nastavak filma najavljen je za 2018. godinu.

5. X- Men: Apocalypse

Franšiza X-Mena dobila je deveti mutantski nastavak, kojeg kritika nije ni malo štedjela, ali je publika opet rekla suprotno. Film je na kino blagajnama zaradio 544 milijuna dolara, a tome je sigurno pomogla i glumačka postava u sastavu Jamesa McAvoya, Michaela Fassbendera i Jennifer Lawrence.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This