kino Tuškanac

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=hj03u1hjRT4

Zagrebačko kino Tuškanac ovoga vikenda, 9. i 10. prosinca, zabavit će vas i opustiti odabirom iz norveške kinematografije. Riječ je o programu nastalom u suradnji Hrvatskog filmskog saveza i Veleposlanstva Kraljevine Norveške Večeri norveškog filma, u sklopu kojeg će se u kinu Tuškanac prikazati tematski i žanrovski pet različitih norveških filmova.

Program započinje 9. prosinca u 17 sati projekcijom filma „Kući za Božić” norveškom inačicom filma „Zapravo ljubav. Riječ je o filmu iz 2010. godine Benta Hamera koji prati božićne proslave nekoliko norveških obitelji u gradiću Skogli.

U 19 sati, iste večeri, program se nastavlja višestruko nagrađivanom akcijskom dramom „Val, nakon čega će svi prisutni moći uživati u avanturističkom filmu s elementima skandinavske mitologije, „Ragnarok“.

Drugi dan festivala, 10. prosinca, na programu vas očekuje povijesni film „Posljednji kralj, a vikend norveškog filma okončat će se projekcijom drame „Glasnije od bombi.

Dobra vijest za sve zainteresirane jest da je ulaz na sve projekcije besplatan, a prilika za nova filmska iskustva svakako je moguća ovog vikenda u kinu Tuškanac.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This