Zagreb film festival

shutterstock_92369284

Kao što smo već najavili, 14. po redu izdanje Zagreb film festivala ove godine održat će se na različitim lokacijama u gradu, od kina Europa, preko Tuškanca do Muzeja suvremenih umjetnosti, a vrijeme događanja zabilježeno je za period od 12. do 20. studenoga.

Devet dana dugo iščekivanog film festivala donosi nam preko 100 različitih filmova u natjecateljskom programu, a upravo je objavljen i detaljan program.

Natjecateljski program podijeljen je u 5 sekcija: Dugometražni igranu film, Kratkometražni igrani film, Kockica, PLUS te Ponovno s nama.

U sekciji dugometražnog igranog filma natjecatelji će imati priliku predstaviti svoje prve ili druge dugometražne filmske uratke, a glavni cilj je nagrada Zlatna kolica te novčana nagrada od 4000 eura. U ovoj sekciji napokon ćemo imati priliku pogledati nagrađivani film Hane Jušić, „Ne gledaj mi u pijat”. Također, među dugometražnim igranim filmovima prikazat će se izraelsko- francuski film „Dva svijeta”, belgijsko „Flamansko srce” i brojni drugi.

U kategoriji kratkometražnog igranog filma očekuje nas deset naslova. Autori kratkometražnih filmova također se natječu za nagradu Zlatna kolica za najbolji film u svojoj kategoriji te za novčanu nagradu od 1000 eura.

Jedna od najzanimljivijih kategorija natjecateljskog programa jest kategorija Kockica jer je upravo u njenim okvirima otkriven veliki broj mladih nepoznatih filmskih talenata. Kockica je kategorija u kojoj se predstavljaju filmski redatelji kratkometražnih filmova koji do sada nisu ostvarili niti jedan dugometražni film. Selektor Kockice je Vladimir Gojun, a u ovoj kategoriji očekuje nas 12 filmova.

Program PLUS natjecateljski je dio programa namijenjen za srednjoškolce, a u ovoj kategoriji natječe se pet filmova. Glavna nagrada u ovoj kategoriji iznosi 500 eura.

Posljednja, ali niti malo bitna kategorija – Ponovno s nama, jest ujedno i novost u programu Zagreb film festivala. Naime, u kategoriji Ponovno s nama natječu se natjecatelji prošlogodišnjeg izdanja ZFF za nagradu Zlatni bicikl. U kategoriji se natječu prošlogodišnji natjecatelji, ali s novim filmskim radovima, a kao osnovni cilj spominje se praćenje filmskog rada i napretka nacionalnih mladih filmskih nada.

Uz natjecateljski program u devet dana Zagreb film festivala očekuje vas i bogati popratni program, a cjelokupni raspored i mjesta projekcija svih filmova možete pronaći na sljedećem linku.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This