making a movie

shutterstock_520003129

Još je nekoliko dana moguće je prijaviti svoje dokumentarne filmove i serije na radionicu ZagrebDox Pro 2017. Nadolazeće izdanje ZagrebDox Pro programa održat će se od 26. veljače do 3. ožujka 2017. godine. ZagrebDox Pro program financira MEDIA program Europske unije.

Mnogo je razloga zašto biste kao tvorac dokumentarnog filma ili serije trebali biti dio šestodnevnog ZagrebDox Pro programa. ZagrebDox Pro nudi odabranim redateljima dokumentarnih filmova četverodnevnu radionicu na kojoj će se usavršavati njihovi dokumentarci. Nakon toga slijedi pitching forum na kojem se uraci predstavljaju javnosti, a na taj način moguće je pronaći potencijalnog financijera i distributera. Nakon četverodnevne radionice slijedi dan posvećen susretima tvoraca dokumentaraca iz različitih zemalja kako bi se bolje upoznali, razmijenili svoja iskustva i udijelili jedni drugima korisni savjet.

Cilj ZagrebDox Pro radionice jest omogućiti svim novim tvorcima dokumentarnog filma da steknu vještine usavršavanja svojih projekta i pronađu adekvatne partnere za distribuciju svojih filmova.

Odlična prilika na ZagrebDox Pro nudi se svim ljubiteljima i tvorcima dokumentarnog filma budući da će se u programu radionice individualno moći sastati s TV urednicima, producentima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova te scenarističkim voditeljima i savjetnicima. Voditelji moderatori pitching foruma i mentori radionica su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Prijavom na ZagrebDox Pro postajete dio interanacionalnog programa unutar kojeg možete poboljšati svoje redateljske i scenarističke vještine, otvara vam se prostor za upoznavanje novih i utjecajnih osoba iz svijeta filmske distribucije te stječete bogata iskustva i znanja komunikacijom i druženjem s ostalim sudionicima radionice. Sudjelovanje na radionici potpuno je besplatno, a ako kojim slučajem dolazite iz inozemstva, možete se prijaviti za ZagrebDox Pro stipendiju koja pokriva troškove puta i smještaja za vrijeme trajanja radionice. ZagrebDox Pro dodjeljuje šest stipendija, stoga požurite s prijavom. Budući da je ZagrebDox Pro program internacionalnog karaktera, sudjelovanje na radionici odvija se na engleskom jeziku.

Ostalo je još svega osam dana do isteka roka prijava za nadolazeće izdanje radionice ZagrebDox Pro, pa požurite i iskoristite svoju priliku usavršiti svoj dokumentarni filmski rad i upoznati ljude iz svijeta dokumentarnog filma. Sve informacije o radionici i prijavama možete potražiti na ovome linku. 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This