Kino Klub Split

Kino Klub Split

Povodom dugih i uspješnih 65 godina djelovanja splitskog Kino Kluba, u prostorima kluba u petak 24. ožujka započela je prikladna filmska proslava, koja se nastavlja i danas, a na programu su prošlogodišnje klupske produkcije.

Od 1952. godine, Kino Klub Split djeluje na području audio-vizualne edukacije za građane,  razvijajući i čuvajući kulturno-umjetničke sadržaje kako u lokalnoj sredini, tako i u kontekstu domaće i svjetske kinematografije. U istom stilu, Klub je dočekao svoj 65. rođendan, a klupska ekipa predvođena predsjednicom Kluba, Sunčicom Fradelić, priredila je dvodnevnu filmsku zabavu za sve ljubitelje filma i vjerne goste Kluba, koja će se u utorak 28. ožujka nastaviti u splitskoj Galeriji umjetnina.

Proslava 65. godišnjice Kino Kluba Split, VI. Smotra, započela je jučer, 24. ožujka, a na prvom danu programa prikazan je širok program filmova nastalih u suradnji s Klubom. Prvi dan Smotre prikazani su filmovi: “Samo prozor”, radionica video teatra Andrea Giuliana, “Dogmatic”, Dina Grčića, “Featherwatch” Ante Bartuline i Lare Jerončić, “Graeme Cole”- Amateri of the lost Innocentts, “Unfound People’s Video Tehnics”, radionica Graema Cole-a autora Tonča Kranjčević Batulića, Marina Tudora, Tome Kezića i i Ivane Tucak, “Čudotvorna tvornica sinjska” Rina Efendića, glazbeni spot grupe Justin’s Johnson “Tvrd” autora Tonija Mijača, “Video dnevnik: Pokret otoka” kojeg su vodile Sunčica Fradelić i Marica Lalić te “Suton u interijeru” Lili Zanete.

Program se nastavio projekcijom video spota Tonija Mijača za pjesmu “Ona voli” grupe Justin’s Johnson, igranim filmom “Sivo” Eugena Bilankova, “Morska pjena” Igora Jelinovića te “Med i mliko” Marka Jukića.

Program VI. Smotra i proslava se nastavljaju i večeras u prostorima Kino Kluba Split, nakon čega se filmska zabava seli u prostore Galerije umjetnina, 28. ožujka, gdje će se pod kustoskom paskom Sunčice Fradelić prikazivati pet filmova iz zlatne generacije 60-ih godina: “Koncert” Lordana Zafranovića 1965, “Mrtvi dan” Ivana Martinca iz 1967, “Bageri proždiru zemlju” Martina Crvelina iz 1967, “L’Abandon” Vjekoslava Nakića iz 1967, te” Flourescencije” Ante Verzottija iz 1967.

Zafranovic_Dnevnik

Zafranovic_Dnevnik_Kino Klub Split

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This