branko lustig

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=_Fu4ynRzeDc

U petak, 14. travnja, svečano je zatvoreno 11. izdanje Festivala tolerancije, poznatijeg i kao Festivala židovskog filma Zagreb. Festival je zatvoren projekcijom filma o fabriciranju crnačke stvarnosti u Americi,nagrađivanog redatelja Raoula Pecka, “Ja nisam tvoj crnac” / “I Am Not Your Negro” (2016).

Festival je bio otvoren od 8. travnja, a u tjedan dana prikazano je više od 70 igranih i dokumentarnih filmova, održano je sedam diskusija, dvije izložbe, promocije knjiga i razna glazbena događanja. Ovogodišnji festivalski program po mnogima je bio najsadržajniji i najzanimljivi do sada. Posljednji dan festivala otvorio je važnu temu negiranja holokausta kroz film “Poricanje” / “Denial” (Mick Jackson, 2016.), temeljen na hvaljenoj knjizi “Poricanje: povijest holokausta na suđenju”, a u kojem glumi dobitnica Oscara Rachel Weisz. Finale je, između ostaloga, donijelo i dirljiv dokumentarac “Ostati čovjek” (2017) redateljice Ljiljane Mandić

Festival tolerancije održan je po jedanaesti put, a posjetitelji su kroz godine mogli pogledati više od 600 filmskih projekcija, dvadesetak izložbi, 75 edukacijskih jutara te 29 diskusija i okruglih stolova posvećenih poticanju međukulturalnog dijaloga i očuvanja sjećanja na holokaust. O detaljima 11. JFF-a opširnije čitajte na službenoj festivalskoj stranici.

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This