Colleen Atwood

ScreenShot: https://www.youtube.com/watch?v=g8pVqw-qne8

Ovogodišnja dodjela nagrade Oscar, po mnogima je bila poprilično iznenađujuća, a u kategoriju iznenađenja ove godine ušao je i posljednji nastavak iz franšizee o čarobnjaku Harryju Potteru, “Fantastic Beasts and Where to Find Them“.

Naime, osam prethodnih nastavaka iz priče o mladom čarobnjaku Potteru, koji se bori protiv sile zla “Onog Čije Se Ime Ne Izgovara” kroz godine je skupio ukupno 12 nominacija, no niti jednu nije opravdao Zlatnim kipićem. Nominacije je Harry Potter kupio u raznim kategorijama, poput onih za najbolje vizualne efekte, produkciju, kostime i šminku, no svaki put mu je promaknuo. Sve do ove godine, kada je film “Fantastic Beasts and Where to Find Them” nominaciju u kategoriji za najbolje kostime uspješno i proslavio Oscarem u rukama.

Kostimografkinja Colleen Atwood tako je primila Zlatni kipić za svoj doprinos u filmu “Fantastic Beasts and Where to Find Them”  u konkurenciji s kostimima iz filmova “Allied” (Joanna Johnston), “Florence Foster Jenkins” (Consolata Boyle), “Jackie” (Madeline Fontaine) i “La La Land” (Mary Zophres).

Colleen Atwood, ovo nije prvi Oscar za kostimografiju. Nagrađena je bila i za kostime u filmovima “Chicago”, Memories of a Geisha” i “Alice in the Wonderland”.

 

RelatedPost

Pin It on Pinterest

Shares
Share This